SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kämpinge GF
Gymnastik

KÄMPINGE GYMNASTIKFÖRENING
 
Historia
 

Kämpinge GF grundades 1973 av vår sittande ordförande Kajsa Murmark. Vid den tidpunkten hade vi c:a 15 medlemmar. Idag har föreningen vuxit till 1800 medlemmar, en medlemssiffra som placerar Kämpinge högt upp på listan i gymnastiksverige. 

Vi är stolta över vår stora åldersfördelning. Vi har aktiviteter för alla åldrar; från familjegympa(2 år) till motionsgympa för seniorer. 
Kämpinge GF står för gymnastik och rörelse från barnaår till silverhår!

Föreningen erbjuder ett stort utbud av gymnastik och motion för alla t.ex. gruppträning i olika former(motion), familjegymnastik, barngymnastik, motionsgympa, parcour, hopprep och truppgymnastik. Inom både hopprep och truppgymnastik bedriver vi tävlingsverksamhet. Framgångarna är, och har varit stora. Föreningen kan stoltsera med SM-tecken i såväl truppgymnastik som inom hopprep. Inom hopprepet även europamästare och världsmästare.

 

Inom truppgymnastiken är Kämpinge mest kända för sitt duktiga herrlag som under många år, från 1995 och in på 2000-talet, var med och kämpade om medaljerna på allra högsta nivå. Herrlaget tog medaljer på SM, NM och EM under sina aktiva år.

För föreningen var 1997 ett stort år. Då blev vi utsedda till Årets gymnastikförening. Kämpinge GF var den allra första föreningen att få denna fina utmärkelse. Vi levde upp till utmärkelsen under Gymnastikspelen-98 i Norrköping, då föreningen totalt kammade hem 11 guld-, 5 silver- och 3 bronsmedaljer i olika tävlingsgrenar och på olika nivåer. Dessutom vann vi den stora Oscarsfinalen med vårt cirkusprogram där vi aktiverade 110 gymnaster i alla åldrar.

 

Kämpinge GF spelar en stor social roll för många barn och ungdomar i Höllviken. En väldigt stor del av Höllvikens barn/ungdomar har varit med i föreningen en kortare eller längre period av sitt liv. Den motoriska träningen som barngymnastiken ger, är en bra grund oavsett vilken väg/sport barnen väljer senare i livet. Att tillhöra en förening och känna gemenskapen där vill vi också tro är stärkande för individen. 

Föreningens motto är Bredden, Glädjen, Eliten! 

En devis vi kämpar för att leva upp till. 

 

För att kunna driva en stor förening krävs det hängivna ledare. Föreningen bygger på ideella krafter och engagerade tränare. Rekrytering av ledare är ett ständigt pågående arbete. Tillgången på ledare avgör hur många grupper vi kan ha igång.

Många av de äldre gymnasterna hoppar in som hjälpledare och blir på så sätt förebilder för de yngre.

 

Kämpinge är, geografiskt sett, en del av Höllviken som ligger 2 mil söder om Malmö. I föreningen kommer gymnaster från hela Vellinge kommun, men mestadels från Höllviken. Våra grupper tränar i Kämpingehallen(vår egen fina specialhall), Sandeplanshallen, gymnastiksalen på Sandeplan och i Ljungenskolans idrottshall.

 

Kämpinge GF har lång erfarenhet av att arrangera tävlingar. Främst regionala, men även större tävlingar såsom SM och EM. Då utnyttjar vi såväl Kämpingehallen som Sandeplanshallen. Vid större evenemang bygger vi upp läktare i Kämpingehallen. Läktaren byggs upp varje år vid våra stora uppvisningstillfällen; 1:a maj och Julhoppet(december). Då fylls hallen av show-glada gymnaster och en massa föräldrar och andra intresserade. Traditionerna kring uppvisningarna är starka och absoluta höjdpunkter i föreningen.

 

Kämpinge GF är en förening att satsa helhjärtat på, vare sig man är gymnast, ledare, motionär, styrelseledamot, supporter eller sponsor. 

Förutom tränings- och tävlingsverksamheten, har vi en stor uppvisningsverksamhet. Föreningen har uppträtt i flera länder som Danmark, Holland, Hawaii, Kanarieöarna, Portugal, Finland, Schweiz, Österrike, Tyskland, Norge för att nämna några. Vi har deltagit på samtliga Gymnaestrador sedan vår debut i Herning år 1983.

Kämpinge GF är en internationellt känd förening, kanske mest genom hopprepet, men även genom truppgymnastiken.


Grunden till vår fina gemenskap och våra framgångar kan förklaras med vårt motto som vi alltid försöker leva upp till:

Bredden, Glädjen, Eliten!

INTEGRITETSPOLICY


Kämpinge GF är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

Föreningen bedriver idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund.


Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet, behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten. 

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter, kommunicera med medlemmarna samt hantera medlems relaterade ekonomiska transaktioner.

Föreningen hanterar även personuppgifter i samband med ansökan om

tävlingslicens till SF/SDF. 

Utöver behandlingen av personuppgifter vid licensansökning behandlas personuppgifter vid varje tävlingstillfälle kopplat till licensens regelverk. 

Personuppgifterna behandlas vid anmälan till tävling, under pågående tävling och efter tävlingstillfället vid resultatrapportering.

Föreningen behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland

annat Riksidrottsförbundet och Vellinge kommun.


Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

• Hantering av medlemskap i föreningen

• Föreningsadministration

• Deltagande i föreningens tränings- och lägerverksamhet

• Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet

• Licenshantering

• Ansökan om bidrag

• Sammanställning av statistik och uppföljning

• Utbildningar och uppvisningar arrangerade av föreningen

• Kontakt med medlem

• Besök på vår hemsida

• Publicering av material på hemsida och sociala medier


Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Föreningen kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med

behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.


Vilka rättigheter har du?

Du som är registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.

Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina

personuppgifter. 

Du har i vissa fall även rätt till dataportabilitet av personuppgifterna.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:

• Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för

• Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket

• Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter sig att uppgifterna behandlas

• Om du motsätter dig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen

• Om personuppgifterna har behandlats olagligt

• Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet

• Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk

Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring.

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling. 


Kontakta styrelsen för att utöva dina rättigheter.


Har du frågor om föreningens personuppgiftsbehandling kontaktar du kansliet på

info@kampinge.com 

 
Senaste Nytt på FB!
Sponsorer