Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kämpinge GF
Gymnastik
Kämpinge Gymnastikförening

Historia

Kämpinge GF grundades 1973 av vår sittande ordförande Kajsa Murmark. Vid den tidpunkten hade vi c:a 15 medlemmar. Idag har föreningen vuxit till 1800 medlemmar, en medlemssiffra som placerar Kämpinge högt upp på listan i gymnastiksverige. 
Vi är stolta över vår stora åldersfördelning. Vi har aktiviteter för alla åldrar; från familjegympa(2 år) till motionsgympa för seniorer. 
Kämpinge GF står för gymnastik och rörelse från barnaår till silverhår!

Föreningen erbjuder ett stort utbud av gymnastik och motion för alla t.ex. gruppträning i olika former(motion), familjegymnastik, barngymnastik, mammagympa, motionsgympa, parcour, hopprep och truppgymnastik. Inom både hopprep och truppgymnastik bedriver vi tävlingsverksamhet. Framgångarna är, och har varit stora. Föreningen kan stoltsera med SM-tecken i såväl truppgymnastik som inom hopprep. Inom hopprepet även europamästare och världsmästare.


Inom truppgymnastiken är Kämpinge mest kända för sitt duktiga herrlag som under många år, från 1995 och in på 2000-talet, var med och kämpade om medaljerna på allra högsta nivå. Herrlaget tog medaljer på SM, NM och EM under sina aktiva år.

För föreningen var 1997 ett stort år. Då blev vi utsedda till Årets gymnastikförening. Kämpinge GF var den allra första föreningen att få denna fina utmärkelse. Vi levde upp till utmärkelsen under Gymnastikspelen-98 i Norrköping, då föreningen totalt kammade hem 11 guld-, 5 silver- och 3 bronsmedaljer i olika tävlingsgrenar och på olika nivåer. Dessutom vann vi den stora Oscarsfinalen med vårt cirkusprogram där vi aktiverade 110 gymnaster i alla åldrar.


Kämpinge GF spelar en stor social roll för många barn och ungdomar i Höllviken. En väldigt stor del av Höllvikens barn/ungdomar har varit med i föreningen en kortare eller längre period av sitt liv. Den motoriska träningen som barngymnastiken ger, är en bra grund oavsett vilken väg/sport barnen väljer senare i livet. Att tillhöra en förening och känna gemenskapen där vill vi också tro är stärkande för individen. 

Föreningens motto är Bredden, Glädjen, Eliten! 

En devis vi kämpar för att leva upp till. 


För att kunna driva en stor förening krävs det hängivna ledare. Föreningen bygger på ideella krafter och engagerade tränare. Rekrytering av ledare är ett ständigt pågående arbete. Tillgången på ledare avgör hur många grupper vi kan ha igång.

Många av de äldre gymnasterna hoppar in som hjälpledare och blir på så sätt förebilder för de yngre.


Kämpinge är, geografiskt sett, en del av Höllviken som ligger 2 mil söder om Malmö. I föreningen kommer gymnaster från hela Vellinge kommun, men mestadels från Höllviken. Våra grupper tränar i Kämpingehallen(vår egen fina specialhall), Sandeplanshallen, gymnastiksalen på Sandeplan och i Ljungenskolans idrottshall.


Kämpinge GF har lång erfarenhet av att arrangera tävlingar. Främst regionala, men även större tävlingar såsom SM och EM. Då utnyttjar vi såväl Kämpingehallen som Sandeplanshallen. Vid större evenemang bygger vi upp läktare i Kämpingehallen. Läktaren byggs upp varje år vid våra stora uppvisningstillfällen; 1:a maj och Julhoppet(december). Då fylls hallen av show-glada gymnaster och en massa föräldrar och andra intresserade. Traditionerna kring uppvisningarna är starka och absoluta höjdpunkter i föreningen.


Kämpinge GF är en förening att satsa helhjärtat på, vare sig man är gymnast, ledare, motionär, styrelseledamot, supporter eller sponsor. 

Förutom tränings- och tävlingsverksamheten, har vi en stor uppvisningsverksamhet. Föreningen har uppträtt i flera länder som Danmark, Holland, Hawaii, Kanarieöarna, Portugal, Finland, Schweiz, Österrike, Tyskland, Norge för att nämna några. Vi har deltagit på samtliga Gymnaestrador sedan vår debut i Herning år 1983.

Kämpinge GF är en internationellt känd förening, kanske mest genom hopprepet, men även genom truppgymnastiken.


Grunden till vår fina gemenskap och våra framgångar kan förklaras med vårt motto som vi alltid försöker leva upp till:

Bredden, Glädjen, Eliten!

 
Senaste Nytt på FB!
Sponsorer